Scriitorii sunt de treabă!

admin/ December 18, 2019/ 5 minute/zi

Știați că liceul “Doamna Chiajna” din comuna Chiajna este dotat cu terenuri sportive, gazon artificial, iluminare nocturnă, sală de sport, săli de informatică, cabinete de istorie, limba și literatură română, și un amfiteatru de 100 de locuri? Știați că are o ,”clasa a viitorului” înființată în baza unui proiect pilot în care parteneri sunt: Google, Ministerul Educației, Avitech, Idilis, Intel, Siveco și Lenovo?

De 3 ani, Teodor Hossu Longin adună cărți și le donează bibliotecilor din școli. Azi a cărat câteva sute, stivuite frumos și aranjate pentru a intra în biblioteca liceului tehnologic “Doamna Chiajna”. Mărturisesc că m-am oferit să îl ajut la descărcare, dar când am pus mâna pe una din sacoșele enorme, am crezut că descarc cărămizi și m-am lăsat păgubașă. În fine, am atașat câteva fotografii înfățișând cărțile și îl puteți vedea pe Teo care arată ca un erou Marvel, fericit că a donat doar anul acesta tone de cărți și a adus bucurie constant, copiilor și adolescenților.

După căratul cărților, întâlnirea cu cei peste 70 de elevi a fost o adevărată destindere. Juniorii au avut prilejul să ne pună întrebări și noi să ne lungim la vorbă, atât ne-a trebuit, dă-i cu sfaturi și cu părerea. Cred că le-am trezit atenția pentru că la sfârșit au vrut să facă poze cu noi și n-au dat buzna pe ușă. Noi am plecat mulțumiți cu zeci de urări de bine și de sărbători frumoase, ei au rămas cu ideea că scriitorii sunt de treabă și că n-ar fi rău să citească mai mult. Cred că inițiativa ,”Cu cartea prin liceu” a lui THL , dă roade bune și mulțumim pe această cale tuturor cadrelor didactice care au pregătit această întâlnire. Mi-a plăcut deviza liceului: ,,Un tânăr educat, un om câștigat’’ Așa să fie! (Doina Roman)