“Borna 100”

Admin/ November 21, 2018/ Opinii

S-a încheiat Gaudeamus 2018, a venit și prima zăpadă a unei toamne zănatice – care ne-a amăgit cu temperaturi dulci până în buza iernii –, așa că este momentul să savurez o cană de cafea (a doua, pe ziua de azi) și să mă gândesc ce a însemnat pentru mine acest târg de carte.
În primul rând, începutul unei colaborări (sper de lungă durată) cu Editura Paralela 45 pe zona de PR și promovare în social media, prilej să cunosc o serie de oameni extraordinari cu care împart aceeași pasiune: scrisul. Nu-i voi numi aici, sunt mulți și nu vreau cumva să omit pe vreunul dintre ei, dar cei care mă urmăresc îi vor recunoaște din postările pe care le fac (aproape) zilnic pe Facebook.
În al doilea rând, la standul “P45” m-am bucurat ca un copil de noul meu volum de proză scurtă – “13, cu noroc” –, născut mai greu decât a fost conceput, lucru pe care, sincer, nu mi-l puteam închipui. Totuși, la vederea “pruncului” am realizat că așteptarea a meritat fiecare minut, rezultatul fiind unul de excepție, iar aici este, în cea mai mare măsură, meritul lui Laurentiu Midvichi, un artist desăvârșit! Și cum o asemenea comoară trebuia prețuită la adevărata ei valoare, a fost prezentată oficial publicului sâmbătă, în cea mai importantă zi a evenimentului, având norocul să împartă gloria momentului cu o altă carte superbă din punct de vedere grafic: “galben electric” de Dan Matei. Deși autori fără notorietate, am reușit să aducem la stand peste 150 de cititori, realizând astfel cea mai mare audiență pentru o lansare găzduită de Editura Paralela 45 la Gaudeamus 2018. Interesul manifestat s-a materializat și în vânzări, “13, cu noroc” depășind “borna 100”, ceea ce reprezintă o realizare remarcabilă, pentru care le mulțumesc tuturor celor care au făcut efortul de-a fi alături de mine într-un moment atât de important al vieții mele de scriitor. Aici se regăsesc trei oameni fără de care “13, cu noroc” poate nu ar fi existat, cel puțin nu în forma actuală, trei prieteni cărora le doresc tot binele din lume. E vorba de Ioan Groșan, Andrei Novac și Cosmin Perta, ultimul fiind și redactorul cărții. Iar dacă această scriere superbă la exterior este și îngrijită la interior e doar meritul unui corector cu ochi de șoim: Rodica Crețu.
Toți cei pe care i-am întâlnit la Gaudeamus în acest mijloc de noiembrie ocupă un loc special în inima mea și îmi doresc din suflet să ne reîntâlnim an de an cu aceeași bucurie! (THL)

Share this Post