Audienţă record la “Grigore Moisil”

Admin/ March 17, 2018/ 5 minute/zi

Proiectul “Cu cartea prin liceu” a făcut un mare pas înainte, după ce alături de noi a venit domnul Gabriel Mirea, profesor la Colegiul Naţional “Grigore Moisil” din Bucureşti. Ne-a contactat pe Facebook, acolo unde avem o pagină şi un grup cu acelaşi nume (“Cu cartea prin liceu”) şi ne-a invitat la o întâlnire cu elevii iubitori de literatură, aflaţi acum în anul terminal. Am acceptat cu bucurie, am “asamblat” repede o “grupă de şoc” formată din trei scriitori – Ovidiu Vitan, Răzvan Nicula, Teodor Hossu-Longin –, ne-am urcat într-un “Uber” şi i-am dat destinaţia: Drumul Taberei, bulevardul Timişoara, numărul 33.


O clasă plină de liceeni la ”Grigore Moisil”

Veneam la “Grigore Moisil” cu experienţa celor trei sesiuni de discuţii de la Colegiul “I.L. Caragiale”, dar ce am găsit aici ne-a furnizat o surpriză extrem de plăcută. În sala de clasă aleasă pentru dialogul cu elevii, ne aşteptau 40 de liceeni ataşaţi de proză şi poezie, moment în care ne-am dat seama că avem un record de audienţă. Am petrecut împreună o oră şi jumătate, timp în care am răspuns unui adevărat “tir” de întrebări. Venisem pregătiţi să le şi citim câte ceva din proza noastră, dar nu am reuşit să o facem, deoarece timpul a trecut mult prea repede. Un auditoriu atât de “viu” şi de interesat de subiectul “cărţi” ne-a bucurat fantastic şi ne-a demonstrat din nou că această generaţie – blamată de cele mai multe ori pe nedrept pentru lipsa pasiunilor şi a dorinţei de-a învăţa –, nu este nici pe departe una pierdută, ba din contră!

Am plecat de la “Grigore Moisil” cu un extraordinar sentiment de mulţumire că proiectul “Cu cartea prin liceu” se bucură de o asemenea apreciere. Şi cu promisiunea că ne vom întoarce acolo cât de curând, pentru a ne reîntâlni cu adolescenţii “păstoriţi” de profesorul Gabriel Mirea. (THL)

Share this Post